ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η ιστοσελίδα της Δομής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών CREATIVE+ έχει ως βασική προτεραιότητά την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, τα οποία επεξεργάζεται και συμμορφώνεται διαρκώς με την ισχύουσα νομοθεσία για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Σας καλούμε να διαβάσετε προσεκτικά την παρούσα πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, προκειμένου να ενημερωθείτε επαρκώς αναφορικά με το είδος των δεδομένων που επεξεργαζόμαστε.

Γενικές πληροφορίες και υπεύθυνος επεξεργασίας
Το Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με έδρα την Αθήνα είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας για τη συλλογή, αποθήκευση και εν γένει επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, όπως αυτά συλλέγονται και αποθηκεύονται μέσω της παρούσας ιστοσελίδας καθώς και των συνδεδεμένων με την ιστοσελίδα μας σελίδων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια προσωπικά δεδομένα σας συλλέγουμε και πώς
Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα ως εξής:
– Πληροφορίες όταν επικοινωνείτε μαζί μας.
Αν επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και έχετε μία ερώτηση ή κάποια παρατήρηση, μπορείτε να την υποβάλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) creativeplus@panteion.gr με τη συμπλήρωση της διαθέσιμης στην ιστοσελίδα φόρμας επικοινωνίας. Θα σας ζητηθεί να δηλώσετε το e-mail σας καθώς και πληροφορίες σχετικά με το αίτημά σας/ερώτημά σας/παρατήρησή σας. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες μόνο για να απαντήσουμε σε σχέση με το ερώτημά σας/παρατήρησή σας. Θα προβούμε σε καταχώριση των αιτημάτων σας, των ερωτήσεών σας/παρατηρήσεών σας και των αντίστοιχων απαντήσεών μας και τυχόν άλλων ενεργειών για τη διαχείριση του αιτήματός σας/επικοινωνίας σας. Όλες οι πληροφορίες θα διατηρούνται για 12 μήνες μετά από τη διευθέτηση της ερώτησης ή της καταγγελίας σας ή το κλείσιμο της υπόθεσης.

– Πληροφορίες όταν εσείς μας παρέχετε το e-mail σας για να σας στείλουμε το newsletter μας.
Θα χρησιμοποιήσουμε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχουμε. Έχετε τη δυνατότητα να ανακαλέσετε τη σχετική συγκατάθεση οποιαδήποτε στιγμή.

– Πληροφορίες όταν συμμετέχετε σε διαγωνισμούς. Αν λάβετε μέρος σε διαγωνισμούς θα σας ζητηθεί το όνομα, η διεύθυνση email, ο αριθμός τηλεφώνου σας και απαντήσεις σε τυχόν ανοιχτές ερωτήσεις των διαγωνισμών. Χρειαζόμαστε αυτές τις πληροφορίες για την επεξεργασία της συμμετοχής σας και για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας για μέγιστο χρονικό διάστημα 12 μηνών μετά από το τέλος του διαγωνισμού. Οι πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς εάν δεν έχετε ενημερωθεί ρητά για τους εν λόγω σκοπούς ή/και δεν έχει ζητηθεί προηγουμένως η συγκατάθεσή σας. Σας ενημερώνουμε ότι συλλέγουμε επίσης πληροφορίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Instagram, Facebook, Twitter, TikTok) της CREATIVE+ (π.χ. για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς) που είναι απαραίτητες για την εγγραφή ή σύνδεση, για τις οποίες έχετε δώσει στον πάροχο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης την άδεια να μοιραστεί με εμάς, όπως το όνομά σας και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Η συλλογή άλλων πληροφοριών μπορεί να εξαρτάται από τις ρυθμίσεις απορρήτου που έχετε καθορίσει με τον πάροχο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, οπότε παρακαλείσθε να μελετήσετε τη δήλωση ή πολιτική απορρήτου της σχετικής υπηρεσίας. O χρόνος τήρησης των προσωπικών σας δεδομένων που συλλέγονται στο πλαίσιο διενέργειας διαγωνισμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι 12 μήνες.

Πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας και τη χρήση της ιστοσελίδας μας. Συλλέγουμε ορισμένες πληροφορίες όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, όπως τη διεύθυνση IP σας, την κατηγορία συσκευής, το πρόγραμμα περιήγησης και το είδος προγράμματος περιήγησης ιστού, τα κλικ και τις προβολές. Οι πληροφορίες σχετικά με τη χρήση από εσάς της ιστοσελίδας και των υπηρεσιών μας δίνει τη δυνατότητα να προβούμε σε κατηγοριοποιήσεις, δηλαδή να διαμορφώσουμε ομάδες επισκεπτών της ιστοσελίδας ή πελατών με ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά, όπως ηλικιακή ομάδα, φύλο ή περιοχή. Είναι πιθανό να σας προσθέσουμε σε μία από τις κατηγορίες μας. Χρησιμοποιούμε τις κατηγορίες για την εξατομίκευση της ιστοσελίδας και, παραδείγματος χάριν, για να αλλάξουμε τη σειρά του σημείου προβολής ορισμένων θεμάτων, ώστε να είναι πιο πιθανό να τα δείτε. Ενδέχεται, επίσης, να χρησιμοποιήσουμε τις κατηγορίες για να προβάλλουμε ηλεκτρονικές διαφημίσεις που θεωρούμε ότι σας ενδιαφέρουν και για να σας αποστείλουμε εμπορικά μηνύματα. Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όπως απαιτείται στο πλαίσιο των νομίμων συμφερόντων μας, προκειμένου να μπορέσουμε να προωθήσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας στους καταναλωτές και τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, να έχουμε τη δυνατότητα να προσελκύσουμε περισσότερους καταναλωτές, και να βελτιώσουμε την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας. Διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για μέγιστο διάστημα 14 μηνών.

Μάρκετινγκ
Σε ορισμένες περιπτώσεις συνδυάζουμε πληροφορίες σχετικά με τις ηλεκτρονικές αναζητήσεις σας (κλικ και προβολές), τις ρυθμίσεις σας στην ιστοσελίδα μας, τα αιτήματά σας για εξυπηρέτηση πελατών και το ιστορικό επικοινωνίας σας. Αυτές οι πληροφορίες μας επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε διαφορετικά κανάλια για τη διαχείριση των σχέσεων και το μάρκετινγκ των προϊόντων και των υπηρεσιών μας σε εσάς μέσω e-mail, διαφημιστικού ταχυδρομείου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τηλεφώνου ή διαδικτυακής διαφήμισης, που μπορεί να περιλαμβάνουν την εξατομίκευση του περιεχομένου και των προσφορών της ιστοσελίδας, ώστε να προσαρμόζονται στις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να εξαιρεθείτε από τη λήψη ενημερωτικού δελτίου, διαφημιστικού ταχυδρομείου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τηλεφωνικών κλήσεων και μπορείτε να προβάλετε αντίρρηση στη χρήση από εμάς των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αυτή, διαβάστε τις επόμενες παραγράφους της παρούσας πολιτικής).
Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως απαιτείται, στο πλαίσιο των νομίμων συμφερόντων μας, προκειμένου να μπορέσουμε να προωθήσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας στους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, να έχουμε τη δυνατότητα να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες και βελτιώσουμε την προώθηση των υπηρεσιών μας. Διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όπως καθορίζεται σύμφωνα με τους σχετικούς σκοπούς για τους οποίους έχουν συλλεχθεί τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (π.χ. όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, για τη συμμετοχή σε κληρώσεις δώρων). Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα διαγράφονται ή καθίστανται ανώνυμα συνήθως εντός μέγιστου χρονικού διαστήματος 14 μηνών.

– Πληροφορίες για τη συντήρηση και βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας μας
Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας χρησιμοποιούνται επίσης για τη συντήρηση και ανάλυση της ιστοσελίδας μας, με σκοπό την επίλυση ζητημάτων απόδοσης, τη βελτίωση της διαθεσιμότητας και της εμπειρίας του χρήστη. Καταγράφουμε κάθε χρήση της ιστοσελίδας μας. Η χρήση από εμάς των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας για αυτούς τους σκοπούς είναι αναγκαία στο πλαίσιο των νομίμων συμφερόντων μας και οι πληροφορίες διατηρούνται για μέγιστο χρονικό διάστημα 12 μηνών. Τα αρχεία καταγραφής της χρήσης της ιστοσελίδας θα διαγράφονται εντός 12 μηνών μετά τη δημιουργία τους.

– Δεδομένα ήχου και εικόνας
Όταν συμμετέχετε σε δράσεις μας που βιντεοσκοπούνται, συλλέγουμε δεδομένα ήχου και εικόνας σας, προκειμένου να προβάλουμε τις δράσεις μας και να προωθήσουμε τους σκοπούς μας. Τα δεδομένα αυτά (όπως περιέχονται σε βιντεοσκοπήσεις, φωτογραφίες κλπ) τα δημοσιοποιούμε στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα μας ή και σε άλλες ιστοσελίδες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ. πάντοτε ύστερα από ενημέρωση και ρητή συγκατάθεσή σας. Τα δεδομένα αυτά διατηρούνται στο αρχείο μας για όσο διάστημα είναι αναγκαίο για την εκπλήρωση των σκοπών μας και εφόσον δεν έχει αρθεί η χορηγηθείσα από εσάς συναίνεση.

 

Σκοποί επεξεργασίας
α. Παροχή των υπηρεσιών της ιστοσελίδας της Δομής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας CREATIVE+ : Συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας κυρίως για να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας (π.χ. ενημέρωση για διαγωνισμούς, εργαστήρια, σεμινάρια, ομιλίες, εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας- καινοτομίας και αξιοποίησης της ερευνητικής δραστηριότητας της Παντειακής Κοινότητας) και να εκτελεστεί η σχετική σύμβαση την οποία επιθυμείτε. Χωρίς την επεξεργασία των δεδομένων σας δεν είναι δυνατό να εκτελεστεί η συγκεκριμένη σύμβαση.

Νομική βάση της επεξεργασίας: η εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης

β. Υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων/ βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών: Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να ανιχνεύσουμε προβλήματα στο διακομιστή και να εξασφαλίσουμε την καλή λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Η Δομή Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου CREATIVE+ χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, τα οποία συλλέγει μέσω της ιστοσελίδας, προκειμένου να προσφέρει νέες υπηρεσίες μέσω της ιστοσελίδας ή να βελτιώσει τις ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες.

Νομική βάση της επεξεργασίας: Το έννομο συμφέρον της Δομής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου CREATIVE+ είναι να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της ιστοσελίδας της και να βελτιώνει τις παρεχόμενες από αυτήν υπηρεσίες.

β. Συμμόρφωση με τις νομικές μας υποχρεώσεις: Όταν δεχόμαστε σχετικά εντάλματα δικαστηρίων ή δημοσίων αρχών, ενδέχεται να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να ανταποκριθούμε στα αιτήματα αυτά.

Νομική βάση της επεξεργασίας: Συμμόρφωση με τις νομικές μας υποχρεώσεις.

γ. Διενέργεια εταιρικών διαγωνισμών: Επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα που υποβάλλετε μέσω της ιστοσελίδας και των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης για τη συμμετοχή σας σε διαγωνισμού.

Νομική βάση της επεξεργασίας: Εκτέλεση σύμβασης (συμμετέχοντας στο διαγωνισμό αποδέχεστε τους όρους διενέργειας αυτού και συνάπτετε σύμβαση με την Δομή Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου CREATIVE+).

ε. Προώθηση υπηρεσιών της Δομής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου CREATIVE+: Οι πληροφορίες σχετικά με την χρήση της ιστοσελίδας και των υπηρεσιών μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργούμε τμήματα, που ομαδοποιούν τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας και τους καταναλωτές με κοινά χαρακτηριστικά όπως ηλικία, γένος και περιοχή. Τα τμήματα στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για να προσαρμόσουμε την ιστοσελίδα μας και να αλλάζουμε π.χ. τη σειρά των αποτελεσμάτων της αναζήτησης σας ή να σας εμφανίζεται μια διαφήμιση η οποία πιστεύουμε ότι είναι σχετική με εσάς. Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε δεδομένα σας που έχετε δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (αν π.χ. συμμετάσχετε σε εταιρικό διαγωνισμό μέσω κοινωνικού δικτύου), εφόσον έχετε δώσει στον πάροχο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης την άδεια να τα μοιραστεί με εμάς.

Νομική βάση της επεξεργασίας: Έννομα συμφέροντα της Δομής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου CREATIVE+

στ. Προβολή των δράσεων της της Δομής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών CREATIVE+ για την εξυπηρέτηση των σκοπών της: βιντεοσκοπούμε ορισμένες δράσεις μας για την προβολή του έργου μας, την ενημέρωση των χρηστών της ιστοσελίδας μας και την προώθηση των σκοπών μας («Υποστήριξη Δράσεων Στήριξης της Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Ωρίμανσης για την Αξιοποίηση της Ερευνητικής Δραστηριότητας και των Νέων Προϊόντων και Υπηρεσιών που Αναπτύσσονται στο Πάντειον Πανεπιστήμιο»), ως εκ τούτου συλλέγουμε δεδομένα ήχου και εικόνας των συμμετεχόντων στις δράσεις αυτές. Τα δεδομένα αυτά τα δημοσιοποιούμε ελεύθερα, στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα μας ή και σε άλλες ιστοσελίδες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ.

Νομική βάση της επεξεργασίας: Έννομα συμφέροντα της της Δομής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών CREATIVE+ στήριξη και προώθηση της Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Ωρίμανσης για την Αξιοποίηση της Ερευνητικής Δραστηριότητας και των Νέων Προϊόντων και Υπηρεσιών που Αναπτύσσονται στο Πάντειον Πανεπιστήμιο) και ρητή συγκατάθεση του υποκειμένου των δεδομένων.

ζ. Νομική προστασία της της Δομής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου CREATIVE+: Εξασφάλιση της εφαρμογής των όρων χρήσης της ιστοσελίδας μας και προστασία των νομικών μας δικαιωμάτων.

Νομική βάση της επεξεργασίας: Έννομα συμφέροντα της Δομής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου CREATIVE+.

Cookies
Ένα μεγάλο μέρος των πληροφοριών που αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική Ιδιωτικού Απορρήτου συλλέγεται μέσω της χρήσης cookies και παρόμοιων τεχνικών. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν μικρές ποσότητες πληροφοριών, τα οποία μεταφορτώνονται και μπορεί να αποθηκευτούν στη συσκευή χρήστη σας, π.χ. τον υπολογιστή, το smartphone ή το tablet σας. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε και μπορεί να είναι παρόμοιες με τα cookies είναι εικονοστοιχεία παρακολούθησης, Javascripts, tags και webbeacons. Αυτά τα cookies και οι παρόμοιες τεχνικές απαιτούνται ενίοτε για την αποθήκευση των ρυθμίσεων του λογαριασμού σας, της γλώσσας και της χώρας σας, αλλά μας επιτρέπουν επίσης να μετρήσουμε και να αναλύσουμε τη συμπεριφορά σας στην ιστοσελίδα μας και να σας προβάλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις στην ιστοσελίδα μας ή σε ιστοσελίδες τρίτων. Κατά περίπτωση, θα ζητηθεί η συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, με αναδυόμενα παράθυρα κατά την επίσκεψή σας στον ιστότοπο. Τα cookies που χρησιμοποιούμε είναι:

1. cookieyes-συγκατάθεση
Το CookieYes θέτει αυτό το cookie για να θυμάται τις προτιμήσεις συγκατάθεσης των χρηστών, έτσι ώστε οι προτιμήσεις τους να γίνονται σεβαστές στις επόμενες επισκέψεις τους σε αυτόν τον ιστότοπο. Δεν συλλέγει ούτε αποθηκεύει προσωπικές πληροφορίες των επισκεπτών του ιστότοπου.

2. Cookie Στοιχειοθέτης
Αυτό το cookie χρησιμοποιείται από το WordPress του ιστότοπου. Επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του ιστότοπου να εφαρμόζει ή να αλλάζει το περιεχόμενο του ιστότοπου σε πραγματικό χρόνο.

3. Cookie _ga
Το cookie _ga, το οποίο εγκαθίσταται από το Google Analytics, υπολογίζει τα δεδομένα επισκεπτών, συνόδου και καμπάνιας και παρακολουθεί επίσης τη χρήση του ιστότοπου για την έκθεση ανάλυσης του ιστότοπου. Το cookie αποθηκεύει τις πληροφορίες ανώνυμα και αναθέτει έναν τυχαία παραγόμενο αριθμό για την αναγνώριση των μοναδικών επισκεπτών.

4. Cookie _gid
Εγκατεστημένο από το Google Analytics, το cookie _gid αποθηκεύει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες χρησιμοποιούν έναν ιστότοπο, ενώ παράλληλα δημιουργεί μια αναλυτική αναφορά της απόδοσης του ιστότοπου. Ορισμένα από τα δεδομένα που συλλέγονται περιλαμβάνουν τον αριθμό των επισκεπτών, την προέλευσή τους και τις σελίδες που επισκέπτονται ανώνυμα.

5. Cookie gat_gtag_UA*
Το Google Analytics θέτει αυτό το cookie για την αποθήκευση ενός μοναδικού αναγνωριστικού χρήστη.

6. Cookie ga*
Το Google Analytics θέτει αυτό το cookie για την αποθήκευση και την καταμέτρηση των προβολών σελίδων.

 

Δικαιώματα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, περιορισμού της επεξεργασίας και φορητότητας των δεδομένων

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε την επισκόπηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας που υφίστανται επεξεργασία από εμάς ή για λογαριασμό μας. Έχετε το δικαίωμα να διορθώσετε, να διαγράψετε ή να περιορίσετε την επεξεργασία (κατά περίπτωση) των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας. Μπορείτε να ασκήσετε αυτά τα δικαιώματα επικοινωνώντας μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο creativeplus@panteion.gr Και υποβάλλοντας σχετικό αίτημα.

Έχετε υπόψη ότι για τα αιτήματα που δεν πληρούν τις απαιτήσεις που ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία ή τις κατευθυντήριες γραμμές της Δομής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου CREATIVE+ ενδέχεται να ζητηθεί η εκ νέου σύνταξή τους ή να απορριφθούν, και ότι ορισμένα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εξαιρούνται από τέτοια αιτήματα πρόσβασης, διόρθωσης και διαγραφής, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους για την προστασία δεδομένων και άλλους νόμους και κανονισμούς. Έχετε το δικαίωμα να λαμβάνετε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που μας έχετε παράσχει σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, και σε ορισμένες περιπτώσεις θα διαβιβάσουμε, κατ’ απαίτησή σας, τα δεδομένα σας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικώς εφικτό.

 

Δικαίωμα προβολής αντιρρήσεων

Έχετε, επίσης, το δικαίωμα, σε ορισμένες περιπτώσεις, να απαιτήσετε να σταματήσουμε την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας, αλλά εφόσον συντρέχουν επιτακτικοί νόμιμοι λόγοι, θα εξακολουθήσουμε την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας. Σε κάθε περίπτωση, έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στη χρήση από εμάς των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, και εφόσον το πράξετε, θα ικανοποιήσουμε το αίτημά σας.

Σε περίπτωση που έχετε δώσει συγκατάθεση για τη χρήση από εμάς των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας, έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας χωρίς αυτό να επηρεάζει τη νομιμότητα της εκ μέρους μας επεξεργασίας των εν λόγω δεδομένων πριν από την ανάκληση της συγκατάθεσής σας.

Έτσι, στην περίπτωση δημοσιοποίησης φωτογραφιών ή βίντεο δεν είναι εφικτή η άρση της δημοσιοποίησης στον τύπο (εφημερίδα, περιοδικό), όμως, αποσύρεται, εφόσον ζητηθεί, η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο από τα web sites στα οποία αναρτήθηκαν.

Τα σχετικά με την ενάσκηση των ως άνω δικαιωμάτων αιτήματά σας μπορείτε να τα αποστείλετε στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων («DPO») του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpo@panteion.gr.

Μπορείτε, επίσης, να υποβάλετε παράπονα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με την άσκηση των δικαιωμάτων σας (www.dpa.gr). Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Αρχής, οι καταγγέλλοντες πρέπει να υποβάλουν προηγουμένως το παράπονό τους στον Υπεύθυνο Επεξεργασίας ή στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO).

Διατήρηση προσωπικών δεδομένων
Τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών διατηρούνται αποκλειστικά και μόνο για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκπλήρωση του εκάστοτε σκοπού για τον οποίο συνελέγησαν, σε πλήρη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία. Όταν ολοκληρωθεί ο σκοπός επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, τότε αυτά διαγράφονται. Οι συγκεκριμένες περίοδοι διατήρησης για καθέναν από τους σχετικούς σκοπούς επεξεργασίας παρατίθενται παραπάνω.

Πώς και με ποιους μοιραζόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας (αποδέκτες προσωπικών δεδομένων)
Ενδέχεται να χρειαστεί να μοιραστούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας με τρίτους για να μας βοηθήσουν να σας παρέχουμε υπηρεσίες και προϊόντα και για να διαχειριστούμε την ιστοσελίδα μας. Οι εν λόγω τρίτοι είναι:
• κοινοχρηστα πληροφοριακά συστήματα εντός του Πανεπιστημίου
• πάροχοι υπηρεσιών, όταν απαιτείται, για την παροχή σε εμάς μιας υπηρεσίας και για την παροχή υπηρεσιών ανάλυσης δεδομένων (π.χ. website hosting, παροχή και συντήρηση λογιστικών λογισμικών, ακτοπλοϊκες εταιρείες, πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων, ορκωτοί ελεγκτές)
• πάροχοι υπηρεσιών που μας βοηθούν να οργανώσουμε εκστρατείες και προωθητικές ενέργειες,
• διαφημιστικές εταιρείες,
• πρακτορεία ΜΜΕ για σκοπούς εμπορικής προώθησης και έρευνας,

Στις περιπτώσεις αυτές που το Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, διαβιβάζει τα δεδομένα σας σε τρίτους εκτελούντες την επεξεργασία, αφενός καθορίζει η ίδια η Δομή Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου CREATIVE+ τα επιμέρους στοιχεία της επεξεργασίας (τρόπο, μέσα, περίοδο διατήρησης κλπ) και αφετέρου υπογράφει ειδική σύμβαση με τους εκτελούντες την επεξεργασία προκειμένου να διασφαλίσει ότι η επεξεργασία θα διενεργείται σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, ότι θα λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της εμπιστευτικότητας και της ασφάλειας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ότι κάθε φυσικό πρόσωπο θα μπορεί ελεύθερα και ανεμπόδιστα να ασκήσει τα δικαιώματά του.

Οι εν λόγω τρίτοι ενδέχεται να έχουν την έδρα τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή σε άλλες περιοχές του κόσμου. Όταν αποθηκεύουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα εκτός ΕΟΧ διασφαλίζουμε ένα κατάλληλο επίπεδο προστασίας των μεταβιβαζόμενων δεδομένων. Εφόσον πρόκειται να διαβιβάσουμε προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτη χώρα, δηλαδή σε χώρα εκτός ΕΟΧ ή σε διεθνή οργανισμό, θα ενημερωθείτε πριν από τη διαβίβασή τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 13 παρ. 1 στ ΓΚΠΔ.

Κάποιες δράσεις μας ενδέχεται να βιντεοσκοπούνται και να αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( Internet, Facebook Τwitter, LinkedIn, YouTube, κλπ), να προβάλλονται σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε λοιπές ιστοσελίδες κλπ. Τα άτομα που συμμετέχουν υπό οποιανδήποτε ιδιότητα σε αυτές (ομιλητές, ακροατές κλπ) ενημερώνονται και συναινούν εγγράφως στην επεξεργασία αυτή των προσωπικών τους δεδομένων στα οποία συμπεριλαμβάνεται, το ονοματεπώνυμο, η φωνή και η εικόνα.

Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση, η ηχογράφηση ή με οποιοδήποτε τρόπο ανάρτηση του περιεχομένου των δράσεων (σεμιναρίων κλπ) εκ μέρους των συμμετεχόντων σε αυτές ή προσωπικών δεδομένων άλλων συμμετεχόντων που τυχόν περιέλθουν σε γνώση τους. Μια τέτοια περαιτέρω επεξεργασία συνιστά υπέρβαση του παρόντος πλαισίου προστασίας προσωπικών δεδομένων και συνεπάγεται την ευθύνη αυτής/αυτού που τη διενεργεί.

Τέλος, ενδέχεται να χρειαστεί να παράσχουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σε φορείς επιβολής του νόμου, προκειμένου να συμμορφωθούμε με νομική υποχρέωση ή δικαστική εντολή.

Ασφάλεια δεδομένων
Η Δομή Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου CREATIVE+ διαβεβαιώνει τους χρήστες ότι λαμβάνει όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων τους, για τη διασφάλιση του απορρήτου της επεξεργασίας τους και της προστασίας τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή/απώλεια/αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλης μορφής αθέμιτη επεξεργασία.

Αν και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η Δομή Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου CREATIVE+ δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των δεδομένων που μεταδίδονται μέσω της ιστοσελίδας της, καθώς η μετάδοση πληροφοριών μέσω του διαδικτύου δεν μπορεί να είναι ποτέ απόλυτα ασφαλής.

Η ιστοσελίδα μας μπορεί να περιέχει συνδέσμους σε άλλες ιστοσελίδες. Εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων, το περιεχόμενο και την ασφάλεια που έχουν άλλες ιστοσελίδες, οι οποίες δεν διέπονται από την παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων και για τον λόγο αυτό σας συμβουλεύουμε να μελετάτε πάντα προσεκτικά τις πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων σε αυτές τις ιστοσελίδες.

Επίσης, η Δομή Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών CREATIVE+ διαθέτει επίσημους λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter, TikTok και YouTube. Στους επισκέπτες της ιστοσελίδας προτείνεται να μας ακολουθήσουν στα αντίστοιχα μέσα. Κατά την μεταφορά σας στο αντίστοιχο μέσο κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει η δυνατότητα να συλλέξουμε ορισμένα δεδομένα σας (όπως δεδομένα του προφίλ σας στο αντίστοιχο μέσο).

Νομική βάση για την επεξεργασία είναι η συγκατάθεσή σας την οποία παρέχετε με την θετική ενέργειά σας και πρωτοβουλία να πατήσετε το πεδίο like ή follow στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εν λόγω συγκατάθεση, μπορεί να ανακληθεί με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή κάνοντας unlike ή unfollow.

Τονίζουμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τον τρόπο ή τα μέσα με τα οποία κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης επεξεργάζεται τα δεδομένα σας και είναι δική σας υποχρέωση να ενημερωθείτε σχετικά βάσει της Πολιτικής Απορρήτου του  Facebook, YouTube, Instagram, TikTok και  Twitter.

Εάν επιλέξετε να κοινοποιήσετε πληροφορίες από την ιστοσελίδα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε προσεκτικά τις πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Εφαρμοστέο Δίκαιο
Για οποιαδήποτε διαφορά ανακύψει από τη χρήση της παρούσας ιστοσελίδας, αποκλειστικά αρμόδια θα είναι τα ελληνικά δικαστήρια.

Τροποποιήσεις
Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει συνταχθεί κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού για την προστασία Προσωπικών Δεδομένων με αριθμ. 2016/679/ΕΕ . Σε περίπτωση επικαιροποίησης οποιαδήποτε αλλαγή θα αναρτηθεί στην παρούσα ιστοσελίδα και θα φέρει ημερομηνία αναθεώρησης.

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων
Μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών για ζητήματα σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpo@panteion.gr.