Η κα. Χριστίνα Κουλούρη, Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών, σε συνέντευξή της στο BHMAgazino

Ημερομηνία Δημοσίευσης

Η κυρία Χριστίνα Κουλούρη, Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών, σε συνέντευξή της στο BHMAgazino, εκπροσώπησε την πανεπιστημιακή κοινότητα μιλώντας για τη συμβολή του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας και του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας στη διασύνδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με το εγχώριο οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε:

“«Το Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών έχει διαχρονικά συνδέσει την ταυτότητά του με την καινοτομία και την πρωτότυπη σκέψη, με πολλούς τρόπους και σε πολλά επίπεδα. Από το 2022 λειτουργεί η πρώτη Δομή Επιχειρηματικότητας-Καινοτομίας CREATIVE+ στον ακαδημαϊκό χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου. Στόχος της είναι η υποστήριξη της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της επιχειρηματικής ωρίμανσης, καθώς και της μεταφοράς τεχνογνωσίας αξιοποιώντας την ερευνητική δραστηριότητα που παράγεται από την ακαδημαϊκή-ερευνητική κοινότητα του πανεπιστημίου. Η CREATIVE+ έχει ως στόχο να λειτουργήσει παράλληλα και σε επικοινωνία με τα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών ώστε να αναπτύξει τη δημιουργικότητα των φοιτητών και των φοιτητριών, να τους καλλιεργήσει αυτοπεποίθηση και να τους ενθαρρύνει για τα βήματα που θα κάνουν μετά την αποφοίτησή τους ως προς τον τομέα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Στο σημαντικό αυτό εγχείρημα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος υπήρξε εξαρχής αρωγός, στηρίζοντας τον πρώτο Startup Competition στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ οι νικητές θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στον δεύτερο γύρο του 14ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας του Προγράμματος NBG Business Seeds. Στην ομάδα των ακαδημαϊκών αξιολογητών του Διαγωνισμού του NBG Business Seeds μετέχουν, εκπροσωπώντας το Πάντειον Πανεπιστήμιο, η Αν. Καθηγήτρια Μπέττυ Τσακαρέστου και ο Επίκ. Καθηγητής Νικόλαος Δασκαλάκης. Πρόκειται για έναν θεσμό που έχει αναλάβει κομβικό ρόλο στην προσπάθεια της χώρας να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ψηφιακές προκλήσεις, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και εξωστρέφεια του Ελληνικού Οικοσυστήματος Καινοτομίας, όπου τα πανεπιστήμια έχουν μια κρίσιμη συμμετοχή. Το NBG Business Seeds, μέσω του επικεφαλής Δρ. Σπύρου Αρσένη, εντάχθηκε με ενθουσιασμό στο δίκτυο των συνεργατών και μεντόρων που πλαισιώνουν την CREATIVE+ του Παντείου Πανεπιστημίου και πρόσφερε υποστήριξη σε φοιτητές/τριες και εν γένει μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Με πνεύμα συνεργασίας και δημιουργικότητας, παρείχε και παρέχει τεχνογνωσία και επαφή με την επιχειρηματική και επενδυτική κουλτούρα για πρώτη φορά στο Πάντειον Πανεπιστήμιο».

Σπύρος Αρσένης

Επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας | NBG Business Seeds, Διεύθυνση Πελατών Business Banking & Key Accounts Segments

O Δρ. Σπύρος Αρσένης είναι επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας, επικεφαλής του προγράμματος NBG Business Seeds και ο αρχικός συντονιστής του προγράμματος Crowdfunding act4Greece. Συμμετέχει στα advisory boards του Uni.fund, Metavallon, Big Pi, Κέντρου Αρχιμίδη ΕΚΠΑ και OK!Thess καθώς και στην επιτροπή αξιολόγησης του Εlevate Greece και του EIT Health. Εκλεγμένος στο Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Ελληνο-Αμερικάνικου Επιμελητηρίου και της επιτροπής Start Ups του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με 25 έτη επαγγελματικής εμπειρίας σε θέσεις ευθύνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε διεθνή έργα τηλεπικοινωνιών, business banking και καινοτομία. Συγγραφέας 7 βιβλίων με θέμα την πληροφορική και το διαδίκτυο.