Η Φοιτητική Κοινότητα Σχεδιάζει το Μέλλον στο “Immersive Futures Hackathon” Aνοιχτής Kαινοτομίας και Δημιουργικότητας

Ημερομηνία Δημοσίευσης

  • Πώς οι ψηφιακές εμπειρίες και οι ψηφιακοί κόσμοι μπορούν να ενδυναμώσουν τους δημιουργούς, τους νέους φοιτητές- ερευνητές και τους  πολίτες  ώστε να συμμετέχουν  στη διαμόρφωση καινοτόμων λύσεων για το μέλλον;
  • Το ImmersiveFutureHackathon στις 28 & 29 Ιουνίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο είναι μία συνδιοργάνωση της Creative+, της Δομής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου, και του EnvolveEntrepreneurshipμε την υποστήριξη του WELEAD

H CREATIVE+, η Δομή Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου και το Envolve Entrepreneurship, με την υποστήριξη του WE LEAD, ανακοινώνουν τη διοργάνωση του hackathon ανοιχτής καινοτομίας και δημιουργικότητας με τίτλο Immersive Futures Hackathonπου θα πραγματοποιηθεί την 28 – 29 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα 2 του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το Immersive Futures Hackathon προσκαλεί σε ένα διήμερο συν-δημιουργίας και ανοιχτής καινοτομίας προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/φοιτήτριες, ερευνητές/ερευνήτριες και νέους δημιουργούς σε όλα τα πεδία της ψηφιακής παραγωγής και δημιουργίας να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις.

Θα  απαντήσουν την επίκαιρη θεματική πρόκληση του hackathon: “Πώς οι ψηφιακές εμπειρίες και οι ψηφιακοί κόσμοι μπορούν να ενδυναμώσουν τους δημιουργούς, τους νέους φοιτητές- ερευνητές και τους  πολίτες ώστε να συμμετέχουν  στη διαμόρφωση καινοτόμων λύσεων για το μέλλον”.  Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν πειραματικές λύσεις και ψηφιακές εμπειρίες σε προκλήσεις του μέλλοντος μέσα από διαδραστικά εργαστήρια επιχειρηματικής ανάπτυξης και δημιουργίας ψηφιακών εφαρμογών.

Το Immersive  Futures Hackathon αποσκοπεί στην εξοικείωση και στην διασύνδεση της ενεργούς ακαδημαϊκής κοινότητας και των ψηφιακών δημιουργών με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και καινοτομία. Οι συμμετέχοντες αξιοποιώντας νέες ψηφιακές δυνατότητες εξοικειώνονται με τη συμμετοχική ανάπτυξη σεναρίων, ανθρωποκεντρικών, τεχνολογικών λύσεων  και αφηγήσεων (storytelling) για το μέλλον (Human-tech innovation).

 Οι συμμετέχοντες θα λάβουν συμβουλευτική υποστήριξη από έμπειρα στελέχη του οικοσυστήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας, της ψηφιακής δημιουργίας και καινοτομίας της CREATIVE+ και του Envolve Entrepreneurship όπως επίσης και από προσκεκλημένους εκπροσώπους του ευρύτερου οικοσυστήματος. Οι ομάδες με τη συμβουλευτική καθοδήγηση ειδικών θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες τους ιδέες, λύσεις, σενάρια και αφηγήσεις για το μέλλον  αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία,  digital media, και να πειραματιστούν με εργαλεία και  τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI) εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητα (VR/ AR) Blockchain, κ.α. με μικρή ή καθόλου χρήση κώδικα low code/no code).

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://bit.ly/IFHack

Σπύρος Αρσένης

Επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας | NBG Business Seeds, Διεύθυνση Πελατών Business Banking & Key Accounts Segments

O Δρ. Σπύρος Αρσένης είναι επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας, επικεφαλής του προγράμματος NBG Business Seeds και ο αρχικός συντονιστής του προγράμματος Crowdfunding act4Greece. Συμμετέχει στα advisory boards του Uni.fund, Metavallon, Big Pi, Κέντρου Αρχιμίδη ΕΚΠΑ και OK!Thess καθώς και στην επιτροπή αξιολόγησης του Εlevate Greece και του EIT Health. Εκλεγμένος στο Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Ελληνο-Αμερικάνικου Επιμελητηρίου και της επιτροπής Start Ups του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με 25 έτη επαγγελματικής εμπειρίας σε θέσεις ευθύνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε διεθνή έργα τηλεπικοινωνιών, business banking και καινοτομία. Συγγραφέας 7 βιβλίων με θέμα την πληροφορική και το διαδίκτυο.